Wij over ons

Zingen bij de Kgo, ik zou niet zonder kunnen! Zoveel mooie herinneringen aan samen reizen, feesten en vooral Zingen! Begonnen met Jan de Breet 42 jaar geleden en nu met Jan Schuurmans nog steeds springlevend!

Annie Loonen

sopraan

Mijn eerste herinnering aan de KGO – de Matthäus Passion zingen in de Sint Jan, tussen Jacqueline en Linda in, dropjes op de hoofden van de cherubijntjes. Is dit het moment om te verklappen dat Linda geen partituur maar een zwemdiploma in haar map had?

Vic Alkema

sopraan

Het zingen bij de KGO is als het vasthouden aan Jan de Breet die mij aanzette om mijn grenzen te verleggen en verschillende dingen te proberen. Zo zat ik bij hem bij het COV Oratorium en kwam ruim 40 jaar geleden bij de KGO. Daarna Frankrijk en close harmony en verschillende andere koren. Ik hoop dat dit met Jan Schuurmans een nieuwe uitdaging is!

Peter Speckens

tenor

Toen ik nog niet zo lang geleden een keer kwam meezingen wist ik het. Dit koor spreekt me aan: uitdaging, niveau, enthousiasme en plezier!

Monic Dohmen

alt

Ik krijg energie van een avondje zingen bij KGO.

Nick de Lange

bas

De KGO ligt mij na aan het hart. Concertreizen naar Engeland, ontzettend veel lachen, repetitieweekenden in een villa in Spa, het optreden tijdens ons kerkelijk huwelijk … te veel om op te noemen. En na 25 jaar lief en leed constateer je dan ineens dat de mensen waarmee je elke week samen zingt veel méér zijn dan dat: het zijn je vrienden.

Linda M. Terpstra

alt

Elke week kijk ik er weer naar uit samen mooie muziek te maken tijdens de repetities en toe te werken naar een mooi concert. Het zingen geeft me energie. De uitdaging dat af en toe eens in een kwartet te kunnen doen ga ik graag aan.

Ik bewaar leuke herinneringen aan de feesten en repetitieweekenden. Gezelligheid en prestatie leveren op hoog niveau gaan hand in hand.

Jaap Staal

bas

Jan Schuurmans

dirigent

Omdat de KGO zong bij de Mattheus Passion uitvoering, ben ik erbij gegaan. Ik vond dit geweldig, helaas geen MP meer, maar zingen in dit koor met mooie uitdagende muziek en een gezellige club mensen  is voor mij heel ontspannend. Iets wat ik niet wil missen! Dus KGO, op naar de volgende 40 jaar!

Milly Jordans

alt

Naast het fijne zingen zijn we betrokken bij elkaar, in goede en slechte tijden.

Tineke Kanters

sopraan

Kelsey Thornton

tenor

Ik denk met plezier terug aan onze muzikale reisjes naar o.a. Praag en de repetitieweekendjes zoals in Spa en Bakkum, waarbij natuurlijk keihard gewerkt werd aan een serieus repertoire,  maar waar tijdens de zogenaamde  “eieravonden”  men ook op ludieke wijze zijn of haar muzikale ei kon leggen. Zo maakten we kennis met soms hilarische maar steeds verrassende kwaliteiten van onze koorleden.

Roos Haest

alt

En wat is úw motivatie om bij de Koorgroep Oosterhout te komen zingen? Maak een afspraak via info@kgo-koor en kom een keer meezingen!

Het maakt eigenlijk niet uit wat we zingen. Als het ineens lukt om het loepzuiver te laten klinken … kippenvel!

Jacqueline Leening

sopraan

Het koor biedt af en toe de mogelijkheid om in een klein ensemble te zingen. Zo is een dubbel mannenkwartet ontstaan. We zoeken dan zelf repertoire en studeren dat zelfstandig in. Al twee keer hebben ‘De mannen van de KGO’ met veel succes opgetreden. Jammer dat de derde keer vanwege corona niet door is gegaan, want we hadden zeker indruk gemaakt met onze ‘Irish Pub Songs’.

André Damen

tenor

Vanaf de oprichting was de KGO 23 jaar lang onafgebroken mijn vaste kooruitstapje per week. We hebben prachtige muziek mogen zingen en ontzettend veel fijne reizen gemaakt als 1 grote familie met Jan de Breet als pater familias. Strevend naar kwaliteit maar altijd met het sociale aspect als belangrijk onderdeel. Dat is wat ik erg waardeer bij de KGO.

Yvonne Beerens

sopraan

Akke Meilink

bas

Tijdens een intensieve repetitie ben je alleen met zingen bezig en vergeet je paar uur alle andere beslommeringen.

Ik ga weer fit en vol energie naar huis en kijk uit naar de volgende repetitie.

Emmy van Tiel

alt

Toen ik 25 jaar geleden op zoek ging naar een koor, ben ik bij een concert van de KGO gaan luisteren. Al snel wist ik dat dit koor iets voor mij zou zijn door de mooie muziek die werd gezongen en de prettige uitstraling. Nu ruim 25 jaar later ben ik nog steeds lid van het koor.

Waarom? Omdat zingen bij de KGO veel energie en ontspanning geeft en je uitdaagt tot het uitvoeren van prachtige muziek. Wil jij dit ook ervaren? Kom dan gauw eens langs, dan weet je wat ik bedoel.

Yvonne Korte

alt