Over ons

Koorgroep Oosterhout

De Koorgroep Oosterhout is opgericht in 1980 en telt ruim 20 leden. Het koor brengt grotere en kleinere klassieke werken ten gehore; vanaf de Middeleeuwen tot 21ste eeuw, waarbij het zwaartepunt ligt op muziek uit de Barok en de Romantiek. Afwisseling en variatie zijn belangrijk: ‘a capella’ kamermuziek wordt afgewisseld met uitvoeringen onder begeleiding van pianist/organist of klein ensemble.

De KGO combineert een hoog kwaliteitsniveau met een gezellige sfeer. Niet alleen gedurende de wekelijkse repetities, maar ook tijdens repetitiedagen- en weekenden speelt de onderlinge band tussen de leden een belangrijke rol. De goede sfeer zorgt voor enthousiaste en betrokken leden en dat resulteert in mooie concertuitvoeringen.

Onze dirigent

Sinds januari 2021 is Jan Schuurmans de dirigent van Koorgroep Oosterhout. Jan was jarenlang dirigent van het Oosterhouts Kamerkoor, het Tallis-ensemble te Made en het Middelburgs Kamerkoor. Sinds 2001 is hij als kerkmusicus verbonden aan de Antoniuskerk, de kathedrale kerk van het bisdom Breda. Daar vervult hij de functie van cantor en dirigent van de Kathedrale Cantorij en de Schola Cathedralis Bredanae

Repetities

De Koorgroep Oosterhout repeteert op donderdagavond van 20.00 – 22.15 uur in Vrijeschool ‘De Strijene’ aan de Ganzendonk 4 in Oosterhout. Na de repetities is er altijd een gezellig nazit (niet verplicht, uiteraard).

In de aanloop tot een concert kan in sommige gevallen besloten worden een extra repetitiedag in te gelasten (weekenddag). De dag voor het concert vindt de generale repetitie plaats op de concertlocatie (aanwezigheid verplicht).