Concerten

Zondag 5 november:

‘Hark! Hark! Hark!, drie eeuwen Europese Volksmuziek’ 

Op zondagmiddag 5 november 2023 verzorgt de Koorgroep Oosterhout onder leiding van Jan Schuurmans een concert waarin de Europese volksmuziek centraal staat. Onder de titel ‘Hark! Hark! Hark!’ nemen we u mee op een muzikale reis door drie eeuwen Europese volksmuziek, in bewerkingen van onder meer Brahms, Vaughn Williams, Bartok, Elgar en De Breet. Het koor wordt op piano begeleid door Steven van Gool.

Het concert vindt plaats in de Oude Kerk in Dongen en begint om 15.30 uur. 

Kaarten zijn binnenkort via deze pagina verkrijgbaar.

Geweest: ‘Drop, drop, slow tears’ op zondag 26 maart 2023 

Op zondag 26 maart 2023 verzorgde de Koorgroep Oosterhout samen met S’OTTOvoces’ onder de titel ‘Drop, drop slow tears’ een concert met de mooiste passiemuziek. Aan  het concert werd verder meegewerkt door Barbara Helmich (cello) en Ton Kos (kistorgel). Het concert vond plaats op 26 maart in de Lambertuskerk in Raamsdonk.

Het concert stond in het teken van de passietijd. Het centrale werk van het programma werd gevormd door het prachtige ‘Stabat Mater’ van František Tůma dat door beide koren gezamenlijk werd uitgevoerd. Het continuo bij dit werk werd verzorgd door Barbara Helmich (cello) en Ton Kos (kistorgel). Daarnaast brachten Koorgroep Oosterhout en vocaal ensemble s’OTTOvoces zowel samen als afzonderlijk verschillende werken ten gehore. Het concert stond onder de muzikale leiding van Jan Schuurmans, dirigent van Koorgroep Oosterhout.

Geweest: ‘Force des fleurs’ op  zondag 13 november 2022

Op zondag 13 november 2022 bracht de KGO onder de titel ‘Force des Fleurs’ (de kracht van bloemen) een concert met ondermeer muziek van Whitacre (‘Hebrew Lovesongs’), Lauridsen (‘Les Chansons des Roses’), Alain (‘Messe de Requiem’) en Palestrina (‘Quam Pulchra Es’). Aan het concert werd meegewerkt door Tessa van Buuren (viool) en Ton Kos (piano).  Het concert vond plaats op 13 november in de Geertruidskerk aan de Grote Markt in Geertruidenberg.

Hieronder een bescheiden indruk van dit mooie concert. Foto’s: jvv communicatie en media (@jvvfotografie)

 

Geweest: ’40 jaar Koorgroep Oosterhout, 40 jaar hoogtepunten’

In 2020 bestond de Koorgroep Oosterhout 40 jaar. Dat hebben we op 13 maart 2022 gevierd met een jubileumconcert gevierd in de Vredeskerk in Oosterhout.  Onder leiding van onze dirigent Jan Schuurmans werd het publiek getrakteerd op de mooiste muzikale herinneringen aan onze dirigenten uit heden en verleden. Het concert werd (in de beste KGO-traditie) uiteraard afgesloten met een gezellig borrel. Het was geweldig om ons 40-jarig jubileum te vieren met zoveel oud-leden; hieronder een korte impressie:

koorgroep oosterhout 40