Concerten

Passieconcert: ‘Drop, drop, slow tears’ op zondag 26 maart 

Op zondag 26 maart 2023 brengen we samen met S’OTTOvoces’ onder de titel ‘Drop, drop slow tears’ een concert met de mooiste passiemuziek. Aan  het concert wordt verder meegewerkt door Barbara Helmich (cello) en Ton Kos (kistorgel). Het concert vindt plaats op 26 maart vanaf 15.30 uur in de Lambertuskerk in Raamsdonk. 

Met veel plezier nodigen we u uit voor een gezamenlijk concert van s’OTTOvoces en Koorgroep Oosterhout (KGO). In samenwerking hebben we een bijzonder programma voor u samen kunnen stellen. Het concert staat in het teken van de passietijd. Het centrale werk van het programma is het prachtige ‘Stabat Mater’ van František Tůma dat door beide koren gezamenlijk zal worden uitgevoerd. Het continuo bij dit werk wordt verzorgd door Barbara Helmich (cello) en Ton Kos (kistorgel). Daarnaast zullen Koorgroep Oosterhout en vocaal ensemble s’OTTOvoces zowel samen als afzonderlijk verschillende werken ten gehore brengen. Het concert staat onder de muzikale leiding van Jan Schuurmans, dirigent van Koorgroep Oosterhout.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 15,80 (inclusief servicekosten) via onze ticketshop. Op de dag van het concert kosten kaarten aan de kassa van de Lambertuskerk € 17,50. Het concert begint om 15.30 uur.

————————————————————————————————————————————————————————————

Geweest: ‘Force des Fleurs’ zondag 13 november

 

Op zondag 13 november 2022 bracht de KGO onder de titel ‘Force des Fleurs’ (de kracht van bloemen) een concert met ondermeer muziek van Whitacre (‘Hebrew Lovesongs’), Lauridsen (‘Les Chansons des Roses’), Alain (‘Messe de Requiem’) en Palestrina (‘Quam Pulchra Es’). Aan het concert werd meegewerkt door Tessa van Buuren (viool) en Ton Kos (piano).  Het concert vond plaats op 13 november in de Geertruidskerk aan de Grote Markt in Geertruidenberg. 

Hieronder een bescheiden indruk van dit mooie concert. Foto’s: jvv communicatie en media (@jvvfotografie)

 

Geweest: ’40 jaar Koorgroep Oosterhout, 40 jaar hoogtepunten’

In 2020 bestond de Koorgroep Oosterhout 40 jaar. Dat hebben we op 13 maart 2022 gevierd met een jubileumconcert gevierd in de Vredeskerk in Oosterhout.  Onder leiding van onze dirigent Jan Schuurmans werd het publiek getrakteerd op de mooiste muzikale herinneringen aan onze dirigenten uit heden en verleden. Het concert werd (in de beste KGO-traditie) uiteraard afgesloten met een gezellig borrel. Het was geweldig om ons 40-jarig jubileum te vieren met zoveel oud-leden; hieronder een korte impressie:

koorgroep oosterhout 40